Eseménynaptár

Aktuális hírek

  • 2017-10-24

   Szívférgesség kampány 2017. október 24 - december 8.

   tovább
  • 2015-03-03

   Elérhető új mobilapplikációnk, a PET DOKTOR!


   tovább

Spot-on, spray

 

 FRONTLINE SPRAY, FRONTLINE SPOT ON


A BOLHÁK ÉS KULLANCSOK ELLEN

 

A FRONTLINE hatóanyaga, a rovarirtószerek legújabb generációjához tartozó fipronil, azonnal és kíméletlenül elpusztítja a bolhákat, kullancsokat és egyéb, bőr felületén tartózkodó, ízeltlábú, külső élősködőket. A FRONTLINE hatásmódja teljesen specifikus az ízeltlábúakra. A gerincesekre - beleértve kedvenc állatainkat és az embert is - teljesen veszélytelen. A fipronil kontaktméreg, a külső paraziták akkor pusztulnak el, amikor a hatóanyaggal érintkezésbe kerülnek.

 


FRONTLINE SPRAY
KUTYÁK ÉS MACSKÁK SZÁMÁRA

 ÖSSZETÉTELE: 0,25 g fipronil/100 ml

FELHASZNÁLÁSA:
Kutyák és macskák bolha- és kullancsinvázió elleni kezelésére.


KEZELÉS MÓDJA:
Külsőleg, permetezéssel.
Permetezzük a készítményt a teljes testfelületre, a flakont az állattól kb. 10-20 cm távolságra tartva. A természetes szőrnövekedés ellenében permetezzük, ügyelve arra, hogy a teljes testfelület fedve legyen, vagyis a szőrzetet a készítmény teljesen átjárja. Ezáltal a termék a bőrfelületen áthatol. Az állatot letörlés nélkül hagyjuk megszáradni. A kezelés előtt és után 2 napig kerüljük a samponos fürdetést. Ezt az időszakot leszámítva különböző időjárási behatások
(eső, napsugárzás), valamint a mosdatás a hatás időtartamát nem befolyásolják lényegesen.


ADAGOLÁS:


Rövidszőrű állatoknak:
3 ml/kg testtömeg

Hosszúszőrű állatoknak:
6 ml/kg testtömeg

A 100 ml-es flakonból 1 fújás 0,5 ml mennyiségnek felel meg, azaz 1 kg testtömegre rövidszőrű állat esetén 6, hosszúszőrű esetén 12 fújást kell számítani. A 100 ml-es flakon tartalma elegendő egy 8 kg-os, rövidszőrű eb 4 alkalommal történő kezelésére, illetve egy 4 kg-os, rövidszőrű macska 8 alkalommal való kezelésére. A 250 ml-es flakonból 1 fújás 1,5 ml mennyiségnek felel meg, azaz 1 kg testtömegre rövidszőrű állat esetén 2, hosszúszőrű esetén 4 fújást kell számítani. A 250 ml-es flakon tartalma elegendő egy 20 kg-os, rövidszőrű eb 4 alkalommal történő kezelésére. Egy kezelés kutyánál 2-3 hónapig tartó bolha elleni védettséget és mintegy 1 hónapos kullancs elleni védelmet biztosít. Macskánál egy kezelés kb. 30 napig tartó bolha elleni védettséget eredményez. Biztonságosan alkalmazható 2 napos kutyakölyköknél, vemhes és szoptató anyakutyáknál. Biztonságosan alkalmazható 2 napos macskakölyköknél, vemhes és szoptató anyamacskáknál.


FIGYELMEZTETÉS:
Kerüljük a permet szembe kerülését. Kezelés közben kesztyű viselése szükséges.
Használat után kézmosás ajánlatos.
A kezelést jól szellőző helységben folytassuk.
A dohányzást, étel- és italfogyasztást mellőzzük a kezelés folyamán.
Gyermekektől elzárva tároljuk.
Nyílt lángra vagy izzó anyagra ne permetezzük.
A készítményt 50°C-nál magasabb hőmérsékleti behatás nem érheti.
Nyulakon tilos alkalmazni valamennyi Frontline készítményt, mert súlyos mellékhatásokat és halált is okozhat.

 


KÉRJE ÁLLATORVOSA VÉLEMÉNYÉT!

 


Gyártja:
MERIAL S.A.S.

Forgalmazza:
Rhone Vet Kft. Tel: 06 1/371-1372

 


FRONTLINE SPOT ON
KUTYÁK ÉS MACSKÁK SZÁMÁRA

 

VÉRSZÍVÁS ELŐTT ELPUSZTÍTJA A KULLANCSOKAT ÉS BOLHÁKAT.
ALKALMAZÁSA GYORS, EGYSZERŰ, KÉNYELMES ÉS BIZTONSÁGOS.
A fipronil hatóanyag specifikus parazita elleni idegméreg, a kutyák és a macskák, valamint az ember számára azonban ártalmatlan.
A fipronil hatóanyag a bőr felszíne alatt, a faggyúmirigyekben tárolódik, és folyamatosan a szőrszálakra és a bőr felületére kerül.


Kutyák kezelésére

40-60 kg között az XL (4,02 ml)
20-40 kg között az
L (2,68 ml)
10-20 kg között az M (1,34 ml)
2-10 kg között az S (0,67 ml)
pipettát használjuk.

A pipetták 1 darabos kiszerelésben kaphatóak. 8 hetesnél fiatalabb kutyákon ne alkalmazzuk. Egyetlen kezelés 2 hónapig tartó bolhák elleni védettséget és 1 hónapos kullancs elleni védelmet nyújt.


Macskák kezelésére

0,5 ml-es pipettát használjunk, ezek 1 adagos kiszerelésben érhetők el. 8 hetesnél fiatalabb macskáknál ne alkalmazzuk. Egyetlen kezelés 4-5 hétig tartó bolhák elleni védettséget és 1 hónapos kullancs elleni védelmet nyújt. A pipetta tartalmát
cseppentsük a szőrt széthúzva közvetlenül a bőrre a két lapocka közé. A kezelés után 24 órával a készítmény a teljes bőrfelületen és a szőrzeten szétterjed. A kezelés előtt és után 48 órával ne fürdessük meg az állatokat. A továbbiakban
eső, napsugárzás, samponos fürdetés nem befolyásolják lényegesen a védettség időtartamát.

lap tetejére