Eseménynaptár

Aktuális hírek

  • 2017-10-24

   Szívférgesség kampány 2017. október 24 - december 8.

   tovább
  • 2015-03-03

   Elérhető új mobilapplikációnk, a PET DOKTOR!


   tovább

Kutya - Gyógyszerek

 • Certifect

   

  Kullancsok (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus, Ixodes scapularis, Dermacentor variabilis, Haemaphysalis elliptica, Haemaphysalis longicornis, Amblyomma americanum és Amblyomma maculatum), valamint bolhák (Ctenocephalides felis és Ctenocephalides canis) által kutyákban okozott parazitafertőzések kezelésére és megelőzésére.

  Szőrtetvek (Trichodectes canis) okozta fertőzés kezelésére.

  A környezet bolhafertőzöttségének megelőzésére, a bolhák éretlen fejlődési stádiumainak gátlásán keresztül.

  A termék felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.

  A bolhák és kullancsok 24 órán belül történő eltávolítására. Egyetlen kezelés megakadályozza az újabb kullancsok általi fertőződést 5 héten át, a bolhák általi fertőződést pedig akár 5 héten át. A kezelés 4 héten át közvetetten csökkenti a kullancsok által terjesztett betegségek (babéziózis, monocitás ehrlichiosis, granulocitás anaplazmózis és borreliózis) átvitelének kockázatát a fertőzött kullancsokból.

   

  Certifect használati utasítás

  • Állatorvosi ismertető prospektus 2012

   Dokumentum mérete: 2738kB
   Formátum: pdf
   letöltés
 • Frontline 100 ml/ 250 ml külsőleges oldatos spray

  Fipronil hatóanyagú, külső élősködők (bolha, kullancs) elleni irtószer kutyák és macskák részére.

 • Frontline Combo spot on kutya

  Fipronil és S-metoprén hatóanyagú, külső élősködők (bolha, kullancs, tetvek) elleni irtószer kutyák részére. A kezelt állat környezetében is elpusztítja a bolhapetéket és lárvákat.

 • Frontline spot on kutya

  Fipronil hatóanyagú oldat. Külső élősködők (bolha, kullancs, tetvek) elleni irtószer, külsőleg a bőr "spot-on" kezelésére, kutyák részére.

 • Ketofen 1% injekció

  Nem-szteroid, gyulladáscsökkentő, fájdalom- és lázcsillapító hatású készítmény kutyák és macskák részére.

 • Nexgard rágótabletta kutyáknak

   

  Kutyák bolhafertőzésének (Ctenocephalides felis és C. canis) kezelésére legalább 5 héten át. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként. Kutyák kullancsfertőzésének (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) kezelésére. Egyetlen kezelés legfeljebb egy hónapon keresztül elpusztítja a kullancsokat.

   


  Nexgard használati utasítás

  • Termékfotó

   Dokumentum mérete: 587kB
   Formátum: jpg
   letöltés
  • Nexgard állatorvosi prospektus

   Dokumentum mérete: 31940kB
   Formátum: pdf
   letöltés
 • Nexgard Spectra rágótabletta kutyáknak

  Kutyák bolha- és kullancsfertőzéseinek kezelésére, amikor egyidejűleg a szívférgesség megelőzése és/vagy a gyomor-bélrendszeri féreg fertőzések kezelése is javallt.

 • Previcox rágótabletta

  Új generációs, nem-szteroid gyulladáscsökkentő, kutyák osteoarthritissel kialakult gyulladás- és fájdalom csillapítására.A firocoxib a ciklooxigenáz-2 szelektív inhibitoraként gátolja a prosztaglandin szintézist. A COX-2 az az izoenzim, amely a fájdalom, a gyulladás és a láz prosztanoid mediátorainak szintéziséért elsődlegesen felelős. Kutya teljes vérrel végzett in vitro vizsgálatokban a firocoxib mintegy 380-szoros szelektivitást mutat a COX-2 iránt a COX-1-hez képest.

 • Stomorgyl tabletta

  Spiramycin és metronidazol tartalmú tabletta, kutyák és macskák aerob és anaerob baktériumok okozta orális és egyéb fertőzéseinek gyógykezelésére.

lap tetejére