Eseménynaptár

Aktuális hírek

  • 2017-10-24

   Szívférgesség kampány 2017. október 24 - december 8.

   tovább
  • 2015-03-03

   Elérhető új mobilapplikációnk, a PET DOKTOR!


   tovább

Baromfi - Vakcinázási javaslatok, berendezések

 • Vakcinázási javaslatok, berendezések

  A Merial mindent elkövet, hogy partnerei részére a legjobb minőségű vakcinát és a termelésnek optimális vakcinázási programot biztosítsa. Ez az alapja a Building Blocks To Performance programunknak.Mindazonáltal egy termelési program sikeréhez sokkal több szükséges, mint csak a vakcina. Egy jól felépített program mindent magába foglal a vakcinázási berendezésektől, azok szervizétől a szakmai tréningen át az állategészségügyi technikai szolgáltatásig.
  A Merial Vakcinázási Szolgáltatás mindezeket illetve ennél is többet nyújt. Kifejlesztettük a baromfi helyes vakcinázását szolgáló megfelelő módszereket, és ehhez adjuk az ennek megfelelően működő berendezéseket a keltetői és telepi
  vakcinázásokra. A berendezésekhez teljes körű szervizt biztosítunk. Kiértékeljük az Ön termelési programjának vakcinázási igényét, és ehhez adaptáljuk a vakcinázó berendezéseket. Ezt követően telepítjük, beállítjuk és karbantartjuk a berendezéseket, hogy azok pontosan működjenek. Ezen túl még betanítjuk az Ön alkalmazottait a helyes vakcinázási technikára az optimális biztonság és eredményesség eléréséhez.
  Berendezéseink beüzemelését követően nyomon követjük a vakcinázási technikát és a berendezések működését, hogy a partner termelése hatékony legyen. Segítjük a vakcina tárolás, szállítás hatékonyságát is. És végül együttműködve az Állategészségügyi Technikai Szolgálattal ellenőrizzük a vakcinázás eredményességét az állatokban, hogy mindig optimális teljesítményt érjen el minden állomány.

   

   

  Ovo-Jector

  Az Ovo-Jector in ovo berendezés alkalmazható a korai immunitás stimulálása és stressz csökkentése érdekében. Óránként 35.000 tojás egyedi vakcinázását teszi lehetővé, 0.05 ml adagolással, felhasználóbarát érintőképernyővel, automatikus továbbítással.

   

  Zootec

  A Zootec tökéletes pontosságú naposcsibe oltást biztosít a keltetőben, egyúttal csökkenti a napos állatok és az oltók stresszét. Ez a bőr alá vagy izomba oltó berendezés lehetővé teszi a csibék folyamatos oltását kis erőkifejtéssel, így csökkenti a naposcsibe oltásánál, kezelésénél előforduló sérülések, stressz lehetőségét. A vakcinázó berendezés tervezésének köszönhetően könnyen, hatékonyan tisztítható, ezáltal csökkenti a fertőződés kockázatát. Az egyszer használatos fecskendők, csövek és tűk szintén elősegítik a gyorsabb és hatékonyabb tisztítást. A Zootec oltógépbe a legjobb minőségű sűrített levegővel működő alkatrészek kerültek beépítésre, melyek a készülék biztonságos és tartó működését biztosítják.

  Spra-Vac


  A Spra-Vac volt az első durva cseppes spray berendezés a tömeges keltetői naposcsibe vakcinázásra ND és IB ellen.
  Napjainkban a Spra-Vac még mindig a durva cseppes spray vakcinázás iránymutató berendezése. Köszönhetően a folyamatos kutatásnak és fejlesztésnek a Spra-Vac-ot újratervezték, hogy a legjobb teljesítménnyel és megbízhatósággal feleljen meg a modern baromfitenyésztés igényeinek.
  A Spra-Vac 100 naposcsibe egyszerre történő vakcinázásával lehetővé teszi 40-60.000 naposcsibe vakcinázását
  óránként. A berendezés az asztali kivitel mellett a legfejlettebb automatizált keltetői naposcsibe feldolgozó vonalra is telepíthető.

  FieldSpravac

  A berendezés egy háti permetező, melyet naposcsibék kis keltetői vagy telepi vakcinázására fejlesztettek ki. Elektromos pumpája és szabályzó szelepe biztosítja, hogy minden egyes dobozra a megfelelő mennyiségű vakcina kerüljön.

  UlvaVac

  Több mint 15 év tapasztalata igazolja, hogy az UlvaVac a telepi vakcinázások legkedveltebb eszköze. Kézi, elemmel működő spray készülék, állandó és szűk tartományú szemcsenagyságot biztosít az egyöntetű vakcinázáshoz. Az UlvaVac egy ventilátor egységből és egy vállra vehető tápegységből áll. A kézi ventilátor egységet a könnyű tisztíthatóság és használhatóság igényének megfelelően tervezték.

  Solo Vac

  A SoloVac elsősorban az újabban kivitelezésre kerülő szélesebb (24 m vagy több) és hosszabb (80 m vagy több) ólakban háti permetező formájában alkalmazza az UlvaVac bizonyított spray technológiáját. A berendezés szűk 
  szemcseméret tartománya az egyöntetű vakcinázást biztosítja a nagyméretű ólakban, mivel kivitelezése lehetővé teszi a nagyméretű ólak hatékony, gyors és könnyű vakcinázását. A háti kivitelezés alternatív megoldásaként a SoloVac egy az ólon végighúzható kiskocsira is feltehető. Ez még könnyebbé és hatékonyabbá teheti a spray vakcinázást.

  Layer SprayCart 

  A berendezést ketreces tartású tojótyúkok spray vakcinázására fejlesztették ki. A berendezés képes egyszerre 6 ketrecsor magasságban, egyszerre két soron a megfelelő mennyiségű vakcinát kijuttatni. Az 50l-es tartály, az elektromos pumpa, és a szabályzó szelep biztosítja a tökéletes spray vakcinázást.

  Layer SprayPac

  Ketreces tartású tojótyúkok spray vakcinázására kifejlesztett háti készülék, mely 4 szint egyidejű vakcinázására alkalmas. Elektromos pumpa és nyomásszabályzó biztosítja a helyes spray vakcinázást. 

  Pullet

  A Pullet beállított adagú oltóeszköz, melyet elsősorban telepi oltáshoz terveztek inaktivált vakcina oltására. Az eszköz markolata határozza meg az adag nagyságát, mivel különböző adagú markolatok vannak (0,2 ml; 0,3 ml; 0,5 ml és 1,0 ml). A Pullet markolatához egy egyszer használatos steril fecskendő egység tartozik, mely a napi oltás után eldobható, ezáltal a fertőződés elkerülése és az eszköz tisztítása könnyebb. Az oltóeszköz markolata könnyen fertőtleníthető, míg az egyszer használatos kiegészítő tartozékot az oltások igényének megfelelően biztosítjuk.


  Accu Vac

  A két érintkezős szabadalmaztatott fejjel ellátott AccuVac tökéletes pontosságú napos csibe oltást biztosít, a napos
  állatok és az oltók stresszét csökkentve. Ez a bőr alá oltó berendezés lehetővé teszi a csibék folyamatos oltását kis erőkifejtéssel, ami csökkenti a naposcsibe oltásánál, kezelésénél előforduló sérülések, stressz lehetőségét. A két
  egységből álló AccuVac tervezésének köszönhetően könnyen, hatékonyan tisztítható mely csökkenti a fertőződés lehetőségét. Az egyszer használatos fecskendők, csövek és tűk szintén elősegítik a gyorsabb és hatékonyabb tisztítást. Az AccuVac modulba a legjobb minőségű sűrített levegővel működő alkatrészek kerültek beépítésre, melyek a készülék biztonságos és tartós működését biztosítják.

   


  AccuDos

  Az AccuDos háti, kézzel működtethető spray berendezés, mely tökéletes megoldás azokon a helyeken, ahol a SpraVac nem használható. A folyadéktartályos és kézi adagolóval ellátott szórópisztolyos berendezés a naposcsibék telepi spray vakcinázására használható. A szórófejen levő fúvóka cserélhető a kívánt méretű szemcsenagyságnak megfelelően. A más típusú nyomásos permetezőkkel ellentétben a dobozokra kipermetezett folyadék mennyisége állandó, köszönhetően az állítható adagolónak.

      
  Field Bag Boost

  A szabadalmaztatott itatásos Field Bag Boost módszert a spray vakcinázás alternatív megoldásaként fejlesztették ki.
  A vakcinázáskor a Field Bag Boost folyadéktartályából a vakcina törzsoldat közvetlenül kerül az itatórendszer gerincvonalába. Ez a közvetlen bejuttatás csökkenti a vakcina útját a teljes itatórendszeren keresztül - melynek
  tisztasága mindig kérdéses- és segíti megelőzni a vakcina befertőződését és lebomlását mielőtt az állatok elfogyasztják azt. Ezen túl az IB vírus szuszpenzióban marad és nem szeparálódik ami általában jellemző a hagyományos
  itatásos vakcinázás esetén. A berendezés lehetővé teszi az ólon belüli egyenletesebb vakcina eloszlást. Mivel különböző vakcinák eltérő időt igényelnek, a vakcinázási időt szabályozhatjuk a vakcina tartály folyadékmennyiségével. Csak szelepes itatórendszerre alkalmazható.

   


  Avijet

  Az Avijet tűnélküli oltóberendezést a hadsereg technológiájának felhasználásával fejlesztették ki tömeges oltás végzésére. Ez a tűnélküli oltóberendezés a legmagasabb szintű biztonságot és teljesítményt biztosítja 12 hetes kornál idősebb állatok ínaktivált vakcinával történő oltásakor. A készülék fejlett kivitelezése segít a fertőző betegségek
  horizontális terjesztésének csökkentésében, és lehetővé teszi 3000 állat óránkénti oltását.Az Avijet nagy nyomással egy speciális nyíláson keresztül juttatja ki a vakcina beállított adagját. A tűnélküli oltókészülék nagyobb
  biztonságot és védettséget nyújt a véletlenszerű oltási sérülések ellen az oltók számára. A készülék eleme vállra akasztható.

      


  Stereo Pullet

  Az eszköz különlegesen kiképzett markolata lehetővé teszi eltérő adagú vagy más vakcina egy időben történő
  oltását. A markolat 0,3 ml és 0,5 ml bármely kombinációban történő adagolásában kapható.

   


  Socorex

  A Socorex változtatható adagú, többször használatos oltóeszköz, melyet mind ínaktivált mind Marek vakcina oltására
  használhatunk. Alkalmas keltetői és telepi használatra egyaránt. A különböző adagok beállítása gyorsan és könnyen végezhető.

   


  Tartozékok

  A Merial a vakcinázási berendezésekhez széles körű tartozékokat biztosít.

  Ezek a következők:

  • hőfürdő a fagyasztott vakcinákhoz
  • festék az itatásos, spray és oltásos vakcinázáshoz
  • alkoholos vatta
  • különböző oltótűk
  • egyszer használatos fecskendők vakcina bekeveréséhez
  • gumi kesztyű
  • ampulla tartók
  • ampulla nyitók

   

  Más tartozékok, a vakcinázási berendezések alkatrészei szintén elérhetők.

  A Merial a legjobb vakcinák eredményességét még jobbá teszi. A Merial arra törekszik, hogy partnereinek vakcinázási programja a legjobb eredményt érje el. Ez nem csak a jó minőségű vakcina ellátást jelenti, hanem segíti partnereit - a
  vakcina és a minőségi kijuttatás kombinációjával - állományaik optimális védettségének eléréséhez napos kortól indulóan.Az egyedülálló Vakcinázási Szolgáltatás szervezete azt nyújtja, hogy a legmegbízhatóbb, legpontosabb módon
  történjen a vakcinázás. Több, mint egy évtizede már, hogy berendezéseink világszerte bizonyították eredményességüket a vakcinázásban. Alapvető különbséget biztosítva Building Block To Performance programunkban.

   

  A Merial baromfi vakcinái a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal alapvető különbséget jelentenek egy eredményes vakcinázási program felállításában az Ön baromfitenyésztési ágazatában. A Merial Vakcinázási Szolgáltatás szervezete
  magába foglalja a vakcinázási berendezéseket, betanítást és az üzemelési segítséget, hogy a jó vakcinázási eredmény még jobb legyen.

   

lap tetejére